Historik

ÖRF:s historia sträcker sig i vart fall tillbaks till 1952 då den bildades under namnet Södra Ölands Lantliga Ryttarförening. Prinsessan Sibylla överlämnade standaret (som fortfarande hänger med på allsvenskorna) vid Ottenbyutställningen. 1960 blev det ombildning till Ölands Ryttare med ridskoleverksamhet och julitävling. Stopp i verksamheten blev 1962 då förgrening skedde. 1972 startades föreningen upp igen och 1977 byggdes ett ridhus på andelssystem där ÖRF kunde återuppta ridskoleverksamheten. Under åren har ridskoleverksamheten förutom av föreningen bedrivits av ett flertal arrendatorer.
 

Historia

ÖRF har som tävlingsarrangör haft två rikskända tävlingar - Thoreb cup en hopptävling för häst och Solkatten en hopptävling för ponny på brednivå numera under namnet FöreningsSparbanken Special. Thoreb som genomfördes i juli samlade stora delar av svensk hoppelit åren 1982 - 1992. Solkatten Special som alltid genomförts i pingst startade 1983 och genomförs för 19 gången 2-3 juni 2001 som FöreningsSparbanken Special. 1993 invigdes vår fälttävlansbana där vi haft tävlingar i debutant och lätt klass med deltagare från södra delen av landet. För dagen är banan ej i tävlingsskick men den är under upprustning.

Idag... Hos Ölands Ryttarförening försöker vi erbjuda ett allsidigt utbud som passar alla som håller på med ridsport. Anläggningen ÖRF äger sedan 1995 ridhus 20x40 med bla klubbrum och stall med 11 platser  och mark på ca 18000 kvm. Utebanan på 60x70 blev färdigställd under våren 1998. Dressyrbanan 70*30. 
 

Anläggningen finns i Tryggestad några kilometer sydost om Borgholm och är naturskönt belägen med naturliga ridstigar bland ängar, barr- och lövskog. Du hittar anläggningen genom att en km söder om Borgholm vid flygfältet svänga höger mot Gärdslösa/Räpplinge och efter 2 km vänster Tryggestad. Du är alltid välkommen att besöka oss!

ÖRF har lag i samtliga divisioner i hoppning såväl ponny som häst. Vi har även ett lag i Dressyr DIV 1.