Bild4

Information för dig som vill börja tävla

Grönt Kort & Licens

För att få tävla på lokal tävling och uppåt måste Du ha:
Ryttarlicens och hästlicens krävs från lokal tävling och uppåt och det löser man varje år. Licensen skall du alltid ha med när du tävlar och visa upp i sekretariatet mer info hittar du på http://www3.ridsport.se/Tavling/Licensguide/Ryttarlicens/

Grönt Kort
Alla som tävlar, från lokal tävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort. Det gäller oavsett om du är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör, och oavsett i vilken gren du tävlar. För att ta grönt kort så kontaktar du den som är utbildningsansvarig i den klubb som du tävlar för och ber om hjälp. Många klubbar ordnar Grönt kort-kurser ibland. Om din klubb inte har någon kurs eller provtagning så kan du ringa till det distrikt som din klubb tillhör. De kan berätta för dig om någon annan klubb har utbildning på gång.

Du kan göra Grönt Kort-prov från det år du fyller 13. Från det år ryttaren fyller 14 det obligatoriskt att han/hon själv har avlagt provet. Barn som är 12 år och yngre rekommenderas att gå på en teorikurs, gärna tillsammans med en förälder eller annan myndig person som tar det gröna kortet, och sedan följer med vid tävlingar.

Mer info hittar du på http://www3.ridsport.se/Tavling/Licensguide/Gront-Kort/
 

Häst & Ponnylicens
För att tävla på lokal tävling och uppåt i Sverige måste alla hästar och ponnyer ha licens. Licensen ska lösas för varje år.
Hästen/ponnyn måste före inbetalning vara registrerad i en officiell rasförening. Om din häst saknar hästpass kan du kontakta Svenska Hästavelsförbundet, tel. 0511-672 30, om det är en häst, och Avelsföreningen för Svensk Ridponny (ASRP), tel: 0511-672 70, om det är en ponny. Är det en ponny måste den dessutom ha ett mätintyg.
Licensen gäller hela hästens/ponnyns liv och ska följa med vid en eventuell försäljning.
Här hittar du mer info http://www3.ridsport.se/Tavling/Licensguide/Hastlicens/

Kontakta ÖRF:s
Utbildningsansvarig -